Panforte er en mange hundrede år gammel toscansk opfindelse og en sej, sød og massiv kage fyldt med frugt, nødder og honning.På grund af de varme krydderier er det også en konfektkage, som passer godt til jul.Som alt andet har italienerne deres helt egen mening om råvaresammensætningen, men du kan stort set bruge de nødder, tørrede frugter og varme krydderier i den blanding, du har lyst til. Her er brugt kandiseret sukat og pomerans, som du flere steder kan købe i store stykker herop til jul, men du kan også eks. bruge tørrede dadler, figner eller abrikoser. Det eneste der er lidt vigtigt er, at du overholder forholdet mellem honningmasse og fyld.

I denne portion er der konfekt nok til 15-20 mennesker.

Panforte med sukat og pomerans
Cook time:
Total time:
Serves: 20
Ingredients
  • 150 gram honning
  • 150 gram sukker
  • 125 gram mel
  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram mandler
  • 100 gram valnødder
  • 100 gram sukat
  • 100 gram kandiseret pomerans
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
Instructions
  1. Smut mandlerne og hak halvdelen groft. Den anden halvdel lader du være hele.
  2. Kom hasselnødderne på en varm pande og rist dem til skallen bliver mørk. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnub på dem til skallerne falder af.
  3. Hak pomerans og sukat groft.
  4. Smelt sukker og honning i en tykbundet gryde.
  5. Vend mel med krydderierne, mandler og frugterne. Kom den varme honning over og bland det hele godt sammen.
  6. Læg bagepapir i en rund form og smør papiret med smør. Fordel massen i formen og bag den ved 150 grader i ca 40 minutter, eller til overfladen bliver gylden og brun.
  7. Lad kagen køle helt af, inden du drysser den med flormelis og serverer.

PS: Hvis du pakker kagen godt ind kan den holde i ugevis.

 

panforte2
[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top