Pandekager med rygeost og stenbiderrogn

Det er vist snart 10 år siden, at de her fyre var på menuen hos noma. Det var dengang, de stadig lavede mad, som almindelige (veludstyrede) husholdinger kunne præstere. Måske ikke med heeelt samme præcision, but anyhow.
Opskriften er fra den første noma (sjældne) noma-kogebog fra 2006, som vi ejer et ydmygt signeret eksemplar af, og de er blevet lavet nogle gange gennem årene. Hos noma var de med smelt-rogn, men vi laver dem altid, når stenbidersæsonen er på sit højeste.

Pandekager:
4 dl sødmælk
1/2 dl øl
3 æg
25 gram sukker
Skallen fra 1/4 citron
125 gram mel
Salt
Smør til stegning

Rygeostcreme
185 gram rygeost
1 æggeblomme
1 1/2 dl fløde

Smørsauce med stenbiderrogn
1/2 løg, finthakket
1 lille kvist timian
1 laurbærblad
5 peberkorn
1 1/2 dl hvidvin
125 gram smør
To store spsk stenbiderrogn

Pynt: 
4 radisser
1 bakke karse

Sådan gør du:
Pisk ingredienserne til pandekagerne sammen til en glat, tynd dej og pag tynde pandekager. Der bliver flere pandekager, end du skal bruge, og dem kan du blot spise.

Rør ingredienserne til cremen sammen. Smør cremen ud på fire pandekager i et tyndt lag. Rul pandekagerne stramt sammen og lun dem i ovnen. Skær dem i mundrette bider.

Sauter løget i lidt smør med krydderierne. Kom hvidvinen på og reducer til 1/2 dl.
Pisk smørret i og smag til. Hæld den gennem en sigte. Monter saucen med så meget stenbiderrogn, den kan trække.

Fordel lidt af rognen på pandekagerne.
Skær radisserne i tynde skiver. Læg dem ovenpå pandekagerne og drys med karse.

Pandekager med rygeost og stenbiderrogn

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top