Pandekager med citron-mascarpone

Pandekager er stadigvæk noget af det skønneste at få serveret. De her er fine, lette og friske og meget dessertegnede.
Server dem lune eller kolde. Hvis du serverer dem kolde, kan du sagtens lave alt forarbejdet dagen før og bare holde det hele koldt. Så har du verdens nemmeste dessert, når gæsterne melder klar efter hovedretten.

3 æg
4 dl mælk
1 dl øl
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk olie
ca. 150 gram hvedemel
Smør til stegning

Skal og saft fra en citron
200 gram mascarpone
2 spsk flormelis

Sådan gør du: 
Pisk æg sammen med salt, sukker, øl og mæl. Kom olien ved og pisk melet i til alle klumper er opløst.
Smelt en klat smør på en opvarmet pande. Kom lidt dej på panden – brug 1/2 – 1 dl dej pr pandekage – og fordel det på hele fladen, ved at vende panden lidt rundt. Når den er bagt på den ene side, vender du den om og bager den færdig på den anden side.

Vend mascarponen med fintrevet citronskal, citronsaft og flormelis. Smag til efter smag og behag.

Fordel en skefuld mascarpone på hver pandekage og fordel det godt. Rul pandekagerne tyndt sammen til rør og skær dem over på midten.
Du kan både spise pandekagerne lune eller kolde.

Pandekager med citron-mascarpone

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top