Der er ikke østers i oyster crakers, som man kunne foranlediges til at tro. Det lidt særprægede navn kommer af, at kiksene traditionelt bruges til oyster stew, altså en østersstuvning. Disse små velsmagende kiks er særligt populære i det nordøstlige USA og i særdeleshed i New England, hvor de servers i forskellige stuvninger og chowders indeholdende diverse af havets frugter.

De er ikke særligt svære at lave, og selve opskriften minder meget om en forsimplet tærtedej. Normalt ville mange spise brød til en suppe eller stuvning, men kiksene tilfører et tiltrængt sprødt element til konsistensmæssigt ellers bløde retter.

En normal oyster cracker er 15 mm. i diameter, men jeg synes, at det bliver lige småt nok, så denne opskrift er lavet med et udstikker på 25 mm. Hvis du ikke lige har en udstikker, kan du også lave små firkanter med en kniv. Størrelsen har ikke noget at gøre med smagen, det er bare en lille hyggefaktor, når de er så små.

Oyster Crackers

Ingredienser

  • 170 g. mel
  • 6 g. salt
  • 6 g. sukker
  • 6 g. bagepulver
  • 50 g. smør, koldt
  • 80 ml. vand

Sådan gør du

  • Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål og bland godt rundt
  • Tilsæt herefter det kolde smør og nulre det godt ind i melet med fingrene, så blandingen minder om groft sand
  • Kom herefter vand i, men hold lidt tilbage og ælt dejen forsigtigt til den nøjagtigt er samlet. Brug evt. det resterende vand, hvis det er nødvendigt.
  • Sæt dejen på køl i 10 min.
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Rul dejen ud i et 3 mm. tyndt lag og udstik små cirkler med en 25 mm. udstikker
  • Bag de små kiks i ovnen i 15 minutter, til de er gyldenbrune
http://raavarecirkus.dk/oyster-crackers/

oystercrackers2

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top