Her kommer første ret i en fem-rettes whiskymiddag, som vi serverede i går – inspireret af en middag i restauranten på the scotch whisky experience (Disneyland for voksne).

Vi lod os den grad inspirere af “whisky og mad” af Jan Groth og Arne Adler, som har taget interessen et skridt videre. Om whisky og mad på den måde er et match made in heaven er vi dog stadig ikke sikre på.

Lecite er et sojabaseret produkt fra industrien, og et af de skønne Texturas-produkter, vi kom til at købe da El Bulli rokkede hele verden, og som står på aller øverste hylde hjemme hos os.
Vi bruger det ikke så tit, men det er smart til at lave let og luftigt skum med 🙂

Ardbeg (10 years) er en af de af de røgede og tørvede singlemalts fra Islay, og måske den ultimative Islay-whisky. Det er med andre ord ikke enbegynder-whisky.

Om den passer til østers?
Tjo…den meget mineralske østerssmag er i helt samme boldgade som den tørvede og næsten havagtige smag som Ardbeg 10 også besidder.
Begynder-østersspisere foretrækker dog nok at få serveret østers på en lidt mere venlig måde. Måske med lidt cremefraiche, olivenolie eller gratineret?

Der er ikke meget venlighed og formildende omstændighed ved denne ret. Det er en servering du kan prøve, når du er helt afklaret med at du elsker østers, og at du elsker whisky….

  • 2 Østers pr. person
  • 1/2 dl Ardbeg
  • 1/2 tsk Lecite

Sådan laver du østers med Ardbegskum:
Åbn østersene, og hæld væsken fra.
Blend  whisky med østerssaft og lecite til det skummer. Server hver østers med en teskefuld skum. Serveres naturligvis med et glas Ardbeg.

 

Østers med Ardbeg-skum

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top