Jeg er i min fermenterede periode for tiden. Alt kan og skal fermenteres. Det startede med kartofler, så æbler, min kat da den vækkede mig kl. 3 om natten for at få mad, Thomas da han fangede flere fisk end mig og kinakål. Alt skal dø og genoplives med fermentering.
Der er nogle der mener, at fermentering af råvarer har en sundhedsfremmende effekt. Jeg kan nu bare godt lide smagen af fermenteret kat.
Efter jeg havde lavet min første portion kimchi, kom min bedre(vidende) halvdel, Louise med spørgsmålet; “hvad skal vi så bruge al den kimchi til?”.
Det kunne jeg naturligvis ikke svare på. Det eneste jeg er interesseret i, er at få ting til at smage surt. Det var en et klassisk eksempel på proces før mål, så jeg var sådan lidt…

giphy

 

Heldigvis er der en eller to før mig, der har lavet kimchi, og omelet med kimchi så ud til at være et hit. Opskriften er i øvrigt til 2 personer.

Du skal bruge:

  • 150 g. kimchi
  • 4 æg
  • 2 spsk. fløde
  • 1 forårsløg, i tynde skiver på skrå
  • 2 dl. mayonnaise, hjemmerørt!
  • 1 spsk. kimchi-sauce
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at blande mayonnaise og kimchi-sauce og stil et herefter på køl.
Pisk æggene to og to i hver deres lille skål. Tilsæt hver æggemasse 1 spsk. fløde og lidt salt og peber og pisk igen.
Lun kimchien på en pande. På en anden pande varmes en lille klat smør op og den første omelet steges på paden. Når omeletten er næsten gennemstegt, kommes halvdelen af kimchien på den ene halvdel af omeletten og omeletten lukket herefter med en anden halvdel. Gentag samme procedure med den anden omelet.
Pynt omeletterne med kimchi-mayonnaise og snittet forårsløg.

KimchiOmelet1

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top