Når kæresten eller konen er sparket i byen med veninderne, og du skal se Blodsport kavalkade, er det store spørgsmål, hvad der skal spises til. I mit tilfælde finder jeg som regel ud af, hvilken snack jeg vil spise og finder en film der passer til bagefter (food first-princippet).
Uanset hvilken rækkefølge du tager tingene i, har snacken en vis betydning. Og hvem gider egentligt “forkæle” sig selv med en gang pulver-dip med 22 E-numre, overvej det lige… E-numre kills!


Måske… eller lidt. Nogle E-numre dræber i hvert fald, hvis du får dem galt i halsen og bliver kvalt. Så E-numre dræber…Eller… Nu har jeg det! Dovenskab dræber. Hvis du er doven, så dør du, og dovenskab er at lave en færdigkøbt pulver-dip.
Med hensyn til øllen, så skal det nok ikke være en al for humlet øltype som f.eks. en IPA. Jeg har brygget min egen barley wine 12%, og hvis du ikke har en god hjemmebrygget øl, så kan du ikke lave dippen, sorry.

  • 80 g. smør
  • 1 dl. mel
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. hvidløgssalt
  • 125 g. fintrevet comté eller cheddar
  • 2 dl. mælk
  • 1 1/2 dl. øl. her en hjemmebrygget barley wine

Sådan gør du:
Smelt smørret ved middelvarme i en kasserolle og tilsæt mel og pisk med et lille piskeis. Bag blandingen igennem i et par minutter, men sørg for at det ikke brænder på i bunden.
Tilsæt nu mælk af to omgange og gæt selv hvor meget der skal i hver gang. Mellem hver tilsætning af mælk, skal dippen røres helt jævn. Nu er det øllets tur til at komme mødes med vennerne. Som med mælken, skal massen piskes helt jævn. Hvis du bruger en kold øl, skal dippen loige varmes lidt igennem.
Osten røres i ad flere omgange og der røres til massen er helt homogen. Dippen tages af varmen og der smages til med senneps og hvidløgspulver. Jeg fortrækker dippen som anvist i ingredienslisten, men der er lige så mange sandheder som der er smagsløg. Stol på dine egne smagsløg – med mindre du selvfølgeligt har en eller anden form for lidelse, så følg bare opskriften.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top