Okseindelår med stenbiderrogn, løvstikke og syrnet fløde

Rå oksekød møder rå stenbiderrogn. Det er råt og det er “surf n´ turf” på en ny måde.
Efterhånden har vi vel spist os igennem nogle kilo stenbiderrogn i denne sæson, og med tiden bliver det en udfordring at finde på nye måder at servere de små røde rogn på. Men med fryseren proppet med små bægre med rogn og fortsatte slagtilbud hos fiskehandlerne, så er det ikke slut endnu,,
Ud over at være en meget rød og ualmindelig pæn forret, er det også ret vildt, hvor godt det rå kød klæder de små salte rogn.
Det er et meget fint match og måske på top 5 over de bedste stenbiderrogns-retter of all time….

  • 8 skiver okseindelår i papirtynde skiver (carpaccio)
  • 50 gram stenbiderrogn
  • 8 spsk fløde
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1/2 skive rugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt

Sådan gør du:
Varm olivenolien op på en pande og smulr rugbrøddet i. Steg til brødet er sprødt og ristet. Drys med salt og sæt til side.
Pisk fløden med citron og et nip sukker til det begynder at tykne.
Fordel okseindelår på tallerkner, kom stenbiderrogn ovenpå. Kom et par skefulde syrnet fløde ovenpå. Drys med hakket løvstikke og rugbrøds-krummerne.

OKseindelår med stenbiderrogn og løvstikke

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Lækkert!

    Jeg serverede på et tidspunkt oksetatar, stenbiderrogn, sprød rugbrød, syltet agurk og dild som forret – så meget a’la ovenstående ret – og det spiller altså bare! Især det syltede agurk gav en fin dimension til retten, men tatar/carpaccio og stenbiderrogn er bare en virkelig lækker kombination!

    God weekend

      • Det var vist bare agurkestrimler vendt i lidt god lys eddike, men nej, den er desværre ikke på bloggen – det er lang tid siden jeg lavede det. Jeg burde bestemt lave det igen på et tidspunkt 🙂

Top