Østers – to slags med nordisk forårstouch

Ikke så sjældent får vi slæbt os et dusin østers eller to med hjem, når vi bare lige skulle købe en røget makrel eller et pund torsk hos fiskehandleren. Vi er ret store østersfans her på matriklen, og hvis den ene siger “skal vi egentligt snart have østers?”, går der sjældent mere et minuts tid, før den anden har lagt en bestilling hos fiskehandleren. Så lette er vi at lokke i fordærv, når det kommer til de små bløddyr!
Egentlig kan vi nok bedst lide dem helt naturel, måske lige med et lige dryp citronsaft på, men på én eller anden måde, kan vi ofte alligevel ikke lade være med at gøre et større nummer ud af dem. Og skal man servere østers for nogen, der ikke er helt så store fans som vi er, bliver man NØDT til at camouflere de rå smag en lille smule.
De her lavede vi forleden, og de balancerer lige så smukt på vippen, hvor både østers-nybegyndere og østers-afficionados kan deles om den samme tallerken.
Her er to slags: Den ene er dryppet med syrnet fløde og toppet med dild. Den anden har fået lidt finthakket æble, lidt skovsyre og en smule frisk citron sig.

Østers – to slags med nordisk forårstouch

Ingredienser

  • 12 østers
  • Lidt skovsyre
  • 1/2 æble
  • Nogle kvaste dild
  • 4 spsk fløde
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Åbn alle østers og læg dem på et fad
  • Østers med æble og skovsyre
  • Hak æblet meget fint
  • Kom lidt æble på halvdelen af østersene, dryp med lidt frisk citron og pynt med lidt skovsyre
  • Østers med syrnet fløde og dild
  • Pisk citronsaft og fløde til det tykner
  • Kom lidt syrnet fløde på de resterende østers og pynt dem med lidt dild.
  • Færdigt arbejde!
http://raavarecirkus.dk/oesters-to-slags-med-nordisk-foraarstouch/

 

osters1

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top