Østers med peberrod/dild-sauce

Her er en venlig østers alle kan slupre i sig. Den lidt “farlige” østerssmag camoufleres af den skarpe peberod og den fede fløde. Hvis du har gæster på besøg, og de ikke er østersspisere, så prøv denne variant.
At saucen er lun gør også, at østersen trækker sig lidt sammen og bliver mere fast. Så er man ude over den lidt glatte fornemmelse en østers ellers kan have.
Når det så er sagt/skrevet, fortrækker jeg selv min østers frisk og kold, og helst lige fra limfjorden.
Det er nok med østers som med bøffer, nogle er til den nærmest rå, mens andre fortrækker en mindre pågående version.


Du skal bruge:
10 Østers
4 cm. frisk -og fintrevet peberrod
1 lille bundt dild, finthakket
Østerssaft fra 2 østers
1/2 dl. tør hvidvin

Sådan gør du:
Lun fløde, hvidvin og østerssaft op i en lille kasserolle ved lige under middel varme. Åben alle østersene og opbevar dem på køl. Lige inden servering kommes peberrod og dild i flødeblandingen. I hver østers kommes ca. en teske flødeblanding. Tja, så er den ikke længere.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top