Østers, baconvinagrette, mignonette sauce og tabasco – en kur mod impotens

Der går mange historier om, at østers er et afrodisium, hvilket der er en vis sandhed i. Østers er en af de fødevare der indeholder mest zink, og zink-mangel kan føre til testikelsvind og impotens, FAKTUM! Meget zink må i så fald have den modsatte effekt…

En tommelfingerregel med østers er, at de er bedst i de kolde måneder, hvilket kan huskes på, at det er de måneder der indeholder bogstavet “r”.
I den varmere halvdel af året gyder de, hvilket går ud over smagen.

Det interessante ved østers er, at de skifter køn flere gange i løbet af deres levetid. En østers lægger ud med at være han, efter ca. 10 måneder ombestemmer den sig og så fremdeles. Se på østersen som havets svar på Boy George, født som hankøn og nu who knows?

En lille krølle på halen i forhold til navnet på den ene sauce – mignonette sauce er, at en yacht ved navn Migninette, bygget i England, blev solgt til en australsk advokat i 1880’erne. Den eneste måde båden sikkert kunne transporteres til Australien på var, ved at sejle den de 24.000 km over havet. Det blev hyret en besætning på fire, hvoraf den ene var den 17 årige Richard Parker. Ud for kap det gode håb, forliste yachten og mandskabet flygtede over i en lille redningsbåd. Efter 17 dage på havet, dræbte kaptajnen matrosen Parker, så de tre overlevende kunne spise ham. De overlevende blev kort tid efter reddet af et tysk skib. To af de de tre overlevende søfolk blev retsforfulgt og idømt seks måneders fængsel. Kaptajnen rejste herefter til Sydney, hvor han kunne skjule sin fortid, men døde i 1900 som det første offer for byldepest i Australien det år.

Om mignonette sauce har har noget at gøre med yachten Mignonette ved jeg ikke, men det var da en god historie?

En meget populær måde at spise østers på er med mignonette sauce, hvilket er vineddike, peber og hakket løg. Vi har valgt at pifte klassikeren op med lidt baconvinagrette og tabasco. Fordelen ved at lave østers med noget valgfri sauce on the side er, at folk så selv kan komme det på de ønsker, og man selv er fri for at anrette et kæmpe fad østers, men bare nøjes med at åbne dem.

Du skal bruge:
Så mange østers du kan spise, (gerne 1-2  dusin pro peers!!)
Tabasco
Is

Mignonette Sauce
1 dl. rødvinseddike
3 spsk. hvidvinseddike
1 lille rødløg, meget finthakket
Et skud friskkværnet peber
Et nip havsalt

Baconvinagrette
En 5 mm. tyk skive røge økologisk bacon
1 dl. hvidvinseddike
Et skud friskkværnet peber
Et nip havsalt

Sådan gør du:
Start med mignonette saucen. Bland rød -og hvidvinseddike sammen med det finthakkede rødløg. Smag til med salt og peber.

Gå herefter i gang med  at lave baconvinagretten. Start med at snitte baconskiven i små tern og steg ternene på en tør pande eller med kun meget lidt olie på. Baconen skal ikke bliver branket eller sort, men bare smide en del af fedtet. Kom baconternene på fedtsugende papir. Bland bacon med hvidvinseddike og smag til med salt og peber.

Åben alle dine østers og andret dem på et fad med knust is, men alle tre saucer til. anbefalede drikkevarer er champagne, black velvet, dry martini eller dry stout.

oesters2

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top