Nynordiske røgede artiskokker med ramsløg-smør

For nyligt dage siden, lavede jeg en guide til hvordan man kan gøre alt mad til irsk, ved at føje stout til ingredienslisten. I dag vil jeg lave en guide til hvordan du kan lave alt mad, i en nynordisk fortolkning:
1. Du skal bare røge noget
2. Tilføj ramsløg

Så er der nogen der tænker “ha ha… funny guy”. Men jeg mener det! Giv det en tur i skorstenen, samt et skud ukrudt og det får to stjerner i dækguiden og noget kildevand udnævner dig til verdens bedste restaurant.

Her kommer så en opskrift på nynordiske artiskokker der er røgede (jf. punkt 1) og serveret med ramsløgsmør (jf. punkt 2).

Hvis du vil være rigtig med på noderne, skal du også fermenterer noget og tilføje et par insekter. Men den opskrift må du vente med til senere.

Du skal bruge:
4 artiskokker
100 g. smør
6 ramsløg
lidt salt

Æblesmuld eller bøgesmuld, ikke hickory – det er for stærkt.

Sådan gør du:
Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå på køkkenbordet i en halv time. Imens hakkes ramsløgene fint. Bland herefter smør og ramsløg og smag til med en lille smule salt. Stil det herefter på køl.

Kog artiskokkerne i 20-25 og dryp dem godt af. Kom en håndfuld røgsmuld i bunden af en gryde. Læg et lag sølvpapir ovenpå røgsmulden og sæt gryden over ved middelhøj varme. Når smulden begynder at give røg fra sig, kommes artiskokkerne i og gryden lukkes af med sølvpapir. HUSK AT TÆNDE EMHÆTTEN!

Røg artiskokkerne i 5 min over varmen og tag dem af varmen og lad den stå i yderligere 5 min. Server artiskokkerne med ramsløgsmør og godt surejsbrød til.

Artiskokkerne spises blad for blad: Du piller simpelthen et blad af. I bunden af bladet sidder der lidt “kød”, som du kan skrabe af med tænderne, selvfølgeligt efter du har givet den en en lille klat ramsløgsmør. Når du når ind til hjertet, skal du skære alle de små fimrehår af og så kan resten af hjertet spises.
artiskok_ramsløgmør1

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top