Nudelsuppe (Kylling på 3. dagen)

[adsenseyu1]

Så siger jeg det lige igen, igen, og det er virkeligt ikke for at spille øko-hellig:
Men der er vitterligt ingen, der har godt af at spise et mishandlet fjerkræ til 39 kroner, der aldrig har set dagslys, en pind at sætte sig på og vokser så hurtigt, at de små ben til sidst ikke kan bære kræet.
En god kylling koster lidt knaster, for det koster opdrætteren at give dyrene ordentligt foder,  plads at bevæge sig på og selv få en fortjeneste uden at springe over gærdet i den lave ende.

Og man behøver ikke sprænge madbudgettet for at få råd til at spise ordentligt. Man skal bare gøre op med en forkælet tilgang om, at man har ret til at fortærre et halvt dyr om dagen. Og så selvfølgelig være lidt kreativ med, hvordan du tilbereder dyret, så der er mad til nogle dage.

Princip og Løgismose-kyllingerne koster 90 kroner, og er dem der ryger på bordet herhjemme, De er ikke økologiske, men er opdrættet under anstændige forhold.

I øvrigt skulle du tage og kigge på Dyrenes Beskyttelses anbefalinger, hvis du er i tvivl om hvilken kylling, du skal købe næste gang.

Hjemme hos os er der mad nok i en kylling til to personer i tre dage: Brysterne en dag, lårene en anden, og skroget bliver en dejlig fond, du kan bruge til alt muligt. F.eks. en suppe som denne her. På den måde kan du spise en dejlig fritgående kylling til den samme pris som den prisbillige – men du slipper for bismagen af dårlig samvittighed.

Nå men suppen smager super dejligt og kan laves med det du nu har i køleskabet. Denne aften var det lidt spidskål og et bundt radiser.

  • Et kyllingeskrog
  • Et bundt forårsløg – inkl de grønne toppe.
  • 2 stilke citrongræs
  • 4-6 limeblade
  • 10 peberkorn
  • 1 lille chili
  • Fishsauce
  • soya
  • Et bundt radiser
  • 1/4 spidskål
  • 150 gram nudler

Sådan gør du:
Start i god tid med at koge en smækker kyllingefond. Put kyllingeskroget i en stor gryde, tilsæt toppene fra et bundt forårsløg, peberkorn, citrongræs (som du lige giver et dask med kødhammeren) og limebladene og dæk med vand. Lad det hele simre en times tid. Si væsken fra (gem den!) og smid krydderierne væk. Kyllingeskroget lader du køle af inden du piller det for alle kødresterne.
Kog fonden lidt ind, og smag den til med fishsauce, chili og lidt soya. Kom nudlerne i suppen og lad dem blive møre i den varme suppe.
Hak spidskål og radiser fint og fordel det i dybe tallerkner sammen med kyllingekødet. Hæld nudlerne og den varme suppe over og server med det samme.

nudelsuppe

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Top