Fladbrød med røget makrel – det er hvad det er. Men taco-bølgen er over os, og man bliver næsten nøde til, at skrive taco for overhovedet at få lidt opmærksomhed. Retfærdigvis skal det dog siges, at denne opskrift er stærkt inspireret af de mexicanske tacos og den efterhånden knap så nye ny nordiske bølge. Uanset hvad, så smager smager det fantastisk godt.
Vi lavede den for længe siden, hvor vi også lavede en anden variant med friteret smelt. Begge dele smager godt!
Ingredienser
- 5 dl. fuldkorns ølandshvede
- 5 dl. vand
- 20 g. gær
- 10 g. salt
- 200 g. grønkål, finthakket
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. sennep
- Lidt salt og peber
- løg
- dild
- havsalt
- 1 røget makrel
- 50 g. mandler
- Lidt dild
Sådan gør du
- Bland vand, gær og salt sammen og rør indtil gæren er opløst.
- Kom melet i og ælt i 20 minutter.
- Sæt dejen til hævning i 2 timer.
- Rul dejen ud, til den er ca. 3 mm. tyk.
- Udstik tacoerne med en skål der har din fortrukne tacostørrelse.
- Bag tacoerne på en forvarmet pande, til de er lysebrune, men stadig fleksible.
- Bland grønkål med det øvrige ingredienser og lad det stå i minimum en halv time.
- Befri makrellen for hoved, hale og skind.
- Fjern synlige ben og pluk fisken i mindre stykker.
- Hak mandlerne groft og rist dem på en pande til de er blevet gyldne.
- Pluk dilden i mindre buketter
- Kom lidt grønkålsalsa i bunden af hver taco.
- Læg herefter et stykke røget makrel, efterfulgt af lidt saltet løg.
- Slut af med et drys ristede mandler og lidt dild.