No-knead bread med bygmalt (Mæsk)

Når først man har lært sig teknikken i Jim Laheys nix-pille brød, kan man ikke lade være med at begynde at eksperimentere.

Det bedste ved at have en kæreste der har omdannet vores lejlighed til et hjemmebryggeri, er det skønne biprodukt der er tilbage, når øllen står og bobler: Mæsken.

Mæsken er den kogte bygmalt, og ærligt talt: det er nok lidt svært at skaffe. Du kan måske lokke det ud af dit lokale bryghus, ellers kan du købe malt hos webshops der sælger udstyr til hjemmebryggere, og selv koge det uden der nødvendigvis behøver komme øl ud af det.

Mæsken smager fantastisk. Det giver brødet en skøn fuldkornsmag, der i konsistent minder lidt om rugbrød – hvis du kun bager med mæsk – men som har en helt anden mild smag.

I dette brød bruger jeg 1/2 mæsk og 1/2 hvedemel, for stadig at få et let brød.

Opskriften på “Verdens bedste brød ” finder du her – men lov mig at erstatte halvdelen af melet med mæsk, hvis du er så heldig at skaffe det.

20121119-195820.jpg

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top