En ninja er altid på farten og har sjældent tid til den store 7-retters med vinmenu. De spiser derimod on the run. Og hvad vil det så sige at spise on the run? Street food selvfølgeligt.
Og ninjaer spiser helst noget der kan bruges som våben bagefter, så de fleste ninjaer spiser mad på sticks, så de kan bruge spiddene bagefter til at stikke i øjnene på deres modstandere.

Ninja rejer er kokos-panerede rejer på sticks, som både kan fungere som næring og våben! Til at lave dine ninja reje-våben skal du bruge:

Sticks
12 rå og upillede kinarejer (det er ok hvis det er subzero, dvs. frosne for alle jer der ikke har spillet Mortal Kombat)
kokosmel
2 æg
Lidt salt
Olie til frittering, ca. 1 liter
12 grillspid

Dip
1 forårsløg, snittet i tynde ringe på skrå
2 røde birds eye chilier, finthakket
2 spsk. sød chilisauce
6 spsk fish sauce
6 spsk. vand

Sådan gør du:
Start med dippen. Bland det hele sammen og sæt på køl. Dette gøres bedst med en ninjastjerne, men en ske er også ok.

Også til stickesene. Hvis rejerne er subzero tøs de op inden brug. Pil rejerne og sæt dem på spiddene. Start med at stille spiddet ind bag fra og stop inden du når den anden ene, då spidsen ikke går gennem rejen.

Tag to tallerkener og slå æggene ud på den ene, drys med lidt salt og pisk æggene sammen. Hæld godt med kokosmel på den anden tallerken.

Hæld olien i en lille katterolle og varm den op ved middelhøj varme. Hvis du er en rigtig køkken-ninja, har du selvfølgeligt en fritøse, som du varme op til 160 grader.

Start med at dyppe rejerne i æggene og derefter i kokosmelet, således de er godt panerede.

Dyp sticksene i den varme olie et part minutter til paneringen er gylden.

Server stickesene med dip og pas på øjnene.

Rejer

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
  • Wauw! Jeg er lidt forelsket i din blog, hvor er her bare pænt – virkelig en fornøjelse! Skal helt sikkert prøve nogle af opskrifterne 😀

    • Tak for din søde kommentar. Dejligt at du læser med 🙂

Top