Nikuman – japanske dampede boller med fyld

Nikuman er ganske enkelt dampede boller med fyld af svinekød og er en japansk street food. Hvis man laver en hurtig googleing, finder man ud af, at bollerne er foldet på en lidt speciel måde.

Foldeteknikken er fantastisk, og virkeligt noget man bør stræbe efter at kreerer, men det har ingen betydning for smagen. Hvis man har små asiatiske fingre og færdigheder, der kun er en ninja værdig, så folder man sin nikuman efter alle kunstens regler og vender foldningen opad, så alle kan se, hvor awseome du er. Har du fede færøske fingre, der er mere egnede til at kaste med rå klippestykker og overlagt hvalmord end at ramme en flue mellem øjnene med en kastestjerne, så vender du din knap så zen-agtig foldning nedad og bøjer dig i skam. Kommer der en japaner forbi og ser denne udåd, bliver du nød til at begå rituelt selvmord.

Nikuman kan ikke laves uden et stykke “special-værktøj”, nemlig en bambus dampkoger. Bambus dampkogere finder du her. De var meget billigere for 7-8 år siden, da jeg købte min, men prisen på bambus og lidt håndsnilde er åbenbart steget drastisk.

Nikuman

Ingredienser

    Dej:
  • 300 g. mel
  • 170 g. vand
  • 20 g. gær
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1/2 tsk. salt
  • Fyld:
  • 325 g. hakket svinekød
  • 100 g. spidskål, hakket
  • 5 rå tigerrejer, hakkede
  • 2 tørrede shitakesvampe, udblødte og hakkede
  • 15 g. syltet ingefær, hakket
  • 3 forårsløg, hakket
  • 1 spsk. østerssauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. mirin
  • 1 tsk.sesamolie
  • 1 tsk. mel
  • Salt og peber
  • Udstyr:
  • Bambus dampkoger

Sådan gør du

    Dej:
  • Bland vand, olie og gær sammen og rør indtil gæren er opløst
  • Kom herefter mel, bagepulver og salt i og ælt dejen i 10 minutter (gerne på maskine)
  • Lad dejen hæve i 1 time
  • Fyld:
  • Spidskålen lunes på en pande indtil den falder sammen og afgiver noget af væsken.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber
  • Samling:
  • Del dejen i stykker af 50 g.- du får ca. 10 stk. i alt
  • Rul dejstykkerne ud til de har en diameter på 10-12 cm.
  • Kom 50 g. kødfars på hver dejstykke og fold dejen op omkring farsen. Sørg for at dejen lukker helt omkring farsen
  • Kom hver nikuman på et lille stykke bagepapir
  • Tilberedning:
  • Sæt en gryde med vand over ved middel varme. Gryden må ikke være større end at dampkogeren kan passe over
  • Kom 3-4 nikuman inkl. bagepapir i dampkogeren og damp dem i 15 minutter.
http://raavarecirkus.dk/nikuman-japanske-dampede-boller-med-fyld/

nikoman2

Gem

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top