Nem chokolademousse med brombær

Brombærrene er på toppen lige nu, og hvis du har et krat i nærheden, er det bare med at komme afsted med en skål og et par lange ærmer! De her er helt friske og bare råsyltede i lidt sukker, og det var faktisk brombærrene, der gav mig vældig lyst til chokolademousse forleden. Chokoladen og de mørke bær er virkelig et fint partnerskab.
Denne mousse er super nem – består kun af fløde og chokolade. En lille smule husblas giver den lidt konsistens. Den er allerbedst, hvis du laver den i god tid og lader den stå på køl til næste dag – det tager nemlig lidt tid for den at sætte sig.

Nem chokolademousse med brombær
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1/2 liter fløde
  • 200 gram chokolade
  • 2 blade husblas
  • 1 stor håndfuld brombær
  • 2 spsk sukker
Instructions
  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Læg husblas i koldt vand.
  3. Tag 2 dl fløde og bring det til kogepunktet.
  4. Knug husblasen og tilsæt den i den kogende fløde mens du rører.
  5. Tag en spatel og rør en smule af fløden ind i den smeltede chokolade, mens du pisker hårdt, så massen bliver blank.
  6. Kom resten af fløden ved mens du fortsat pisker godt.
  7. Køl massen af til 45 grader.
  8. De sidste 3 dl fløde pisker du til skum.
  9. Vend forsigtigt halvdelen af fløden i den lune chokoladecreme.
  10. Kom derefter den sidste flødeskum forsigtigt i.
  11. Fordel chokolademoussen i glas eller et enkelt stort fad.
  12. Vend brombær med sukker og lad det stå i køleskabet nogle timer og råsylte.
  13. Spis chokolademoussen med de råsyltede brombær.

 

Chokolademousse med brombær

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top