Nashville hot chicken kommer fra Nashville (surprise!), nærmere bestemt biksen Prince’s Hot Chicken. Skrønen omkring den famøse hot chicken er, at der  i 1930’erne,var en gæv gut ved navn Thornton Prince, der havde brugt hele natten på lidt ungpigejagt og efterladt lillemor derhjemme.

Da han så vågnede op om morgenen med gevaldige tømmermænd, var der ikke ligefrem sympati at hente hos den hjemmegående hustru. Hun ville således lære ham en lektie og lavede friteret kylling til ham (som man åbenbart gør i hjerteanfaldenes hjemland).

Der var bare et twist: hele herligheden blev overdænget med chili, så Thornton kunne få en lektie for livet. Mod al forventning, viste det sig, at den ikke så stakkels tømmermandsplagede mand vældig godt kunne lide sin morgenmad. Først blev hot chicken en familieret, som senere voksede sig til at blive en biks ved navn Barbecue Chicken Shack og senere igen Prince’s Hot Chicken.

Du skal bruge:

1 hel kylling
Salt og peber
Syltede cornichoner eller drueagurker
8 skiver toastbrød
Panering:
3 dl. sødmælk
2 spsk. chlisauce, f.eks. sriracha sauce (det helt rigtige ville være en Louisiana-style hot sauce)
5 dl. mel
Salt og peber
Olie til fritering
Coating:
1,5 dl. smeltet svinefedt
3 spsk. cayenne
1 spsk. brun farin
1/2 tsk. paprika
1/2 tsk. røget paprika
1/2 tsk. hvidløgspulver
Salt og peber
Sådan gør du:
Start i god tid, dvs. 24 timer inden du skal spise. Patér kyllingen, så du har 2 overlår, 2 underlår, 4 stykker bryst, med ben. Kyllingevingernes yderste led fjernes og gemmes som fond og den resterende del af vingerne, deles i to, så du har fire stykker kyllingevinge. Del ligeledes hvert lår i hhv. under og overlår. Brysterne – altså kyllingens, skæres enten fra på traditionel vis eller skæres fri, ved at beholde den del af skroget brysterne hænger ved på brysterne. Bryststykkerne halveres. Dybest set skal kyllingen parteres, på samme måde som til en coq au vin.
Vend kyllingsstykkerne med 1/2 spsk. salt og godt med peber og lad det stå på køl i et døgns tid.Vend nu kyllingestykkerne i medl, så mælk med chilisauce i, og herefter mel igen. Varm en frituregryde op til 160 grader og friter kyllingestykkerne heri. Bryststykker og vinger skal have 15 minutter og lårene svømme rundt i 18-20 minutter. Imens kyllingen hygger sig i ønskebrønden, laves coatingen.Varm svinefedt op i en bryde og rør herefter de resterende ingridienser i.
Når kyllingestykkerne er frædig friteret, overhældes de med coatingen, vendes rundt (ikke med klør fem!) og serveres straks.Det er smart at komme, kyllingestykkerne ovenpå et stykke toastbrød, så brødet kan suge al den overskydende coating. Grøntsager skal man også husker… her i form af syltede cornichoner.
Er der behov for yderliger tilbehør, så er mac ‘n’ cheese, baked beans, colesalw, pommes frites eller kartoffelsalat ikke til at komme uden om. Yep, det her er all in på mættet fedt og carbs.
nashville2
Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top