Englænderne er glade for deres mint jelly. Det gør sig også rigtig godt til lammekød, som da også var grunden til vi lavede den. Der er desværre ikke noget myntegele der bliver grøn ved naturens kraft – der må E-numre på banen.

Et par dråber af den grønne frugtfarve, og det helt rigtige look er i mål.
Farven gør dog intet som helst ved smagen, så vil du ikke have din mad forurenet af de væmmelige farver, får du et lige så velsmagende – men dog blegere – resultat uden.
Der bliver to glas gele ud af denne portion. Med andre ord er vi brændt inde med halvanden glas gele. Tænker den må kunne bruges i dessert-sammenhæng i de kommende uger?
  • 350 gram sukker
  • 4 dl vand.
  • 1 spsk geletinepulver
  • En god dusk mynte
  • Evt lidt grøn frugtfarve
Kom sukker og vand i gryden med 1 spsk citronsaft. Tilsæt myntebladene og kog det op. Giv det hele en tur med stavblenderen.
Tilsæt geletinepulveret når den er afkølet godt – også her du give det en tur med stavblenderen, så det ikke klumper.
Her kan du vælge at si geleen, men jeg synes nu, at de fine grønne blade giver et dejligt rustikt look – for ikke at tale om smag.
Hæld geleen på skoldede – og evt atamonskyllede – glas.

20130326-184643.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top