I Tokyo havde vi for nyligt fornøjelsen af at spise på én af byens bedste tempura-steder. Tsunahachi har friteret skaldyr, fisk og friske grøntsager i næsten 100 år, og rækken af tålmodige mennesker der tager ophold i køen foran restauranten vidner om, at her er der noget at komme efter.
Vel anbragt ved bardisken, hvor man kan se de dygtige tempura-kokke arbejde, kan man bare læne sig tilbage, mens den ene friske tempura-servering efter den anden bliver anbragt foran én.
Ål, rejer og andre skaldyr, hvis liv var endt i minuttet før de endte i tempuradejen, blev serveret med største præcision.
Med mindre man er en dygtig lystfisker, kommer man næppe i nærheden af fisk så frisk, som man gør i Japan –  og så alligevel. For én af de allerbedste tempura-retter vi fik serveret var en stor musling af en art, som ikke findes på vores del af kloden. Til gengæld kan man gøre det samme med helt almindelige blåmuslinger.
Lav et kilo til to personer og server med ris og soyasauce til at dyppe de friterede muslinger i.

 

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 dl sake
  • 1 æg
  • 3,5 dl iskoldt vand
  • 3,5 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 liter smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du:
Rens muslingerne og kasser alle der ikke åbner sig ved et let bank på håndvasken.
Varm saken op i en stor gryde og kom muslingerne ved. Læg låg på og damp i nogle minutter til muslingerne begynder at åbne sig.
Tag muslingerne af varmen og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Fjern den del af skallen som muslingen ikke sidder fast i og kasser den.
Bland iskoldt vand med æg og vend det i melet. Rør let rundt, men uden at piske det alt for meget sammen – der må gerne være små klumper i dejen.
Varm olien op til ca. 150 grader.
Vend muslingerne i tempuradejen og kom dem derefter i den varme olie. Friter de er let gyldne og læg på fedtsugende papir.

Muslinge tempura

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top