Første gang vi tilberedte muslinger – for ca. 7-8 år siden – spiste vi denne ret. Og vi sagde uuummmm og iiihhhhh imens vi sirligt og med kirurgisk præcision pillede lukkemusklen, den yderste “ring” og ikke mindst alle indvoldene ud af de små kræ, til der til sidst stort set ikke var mere kød på dyret.
Mange kilo muslinger senere, har vi erkendt, at spiser man muslinger, spiser man det hele.
Denne frikasse holder dog stadigvæk – og er en rigtig god “begynder” muslinge-ret.

Her er forret til fire eller hovedret til to

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • Frisk peber
  • 2 dl tør sherry
  • 1 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 100 gram smør
  • 1 dusk frisk purløg
  • 250 gram tomater

Sådan gør du: 
Start med at rense muslingerne. Giv hver musling et gok på kanten af håndvasken. De der ikke lukker sig, kasserer du.
Kom sherry, timian, et helt fed hvidløg og lidt friskkværnet peber i en stor gryde og kog væsken op. Når det koger, kommer du muslingerne i og  lægger låg på. Damp muslingerne i nogle minutter, og vend dem undervejs. Når de åbner sig, tager du dem af blusset, og sier væsken fra (Men gem den!)
Pil muslingerne ud af deres skal, og kasser skallerne og hvidløgget. De muslinger der ikke har åbnet sig, kasserer du også.
Varm pocheringsvæsken op med yderligere et glas hvidvin. Pisk den kolde smør ind i væsken.
Skær løg i tynde ringe og snit purløg fint – tilsæt begge dele.
Skær tomater i små tern og kom dem i gryden sammen med muslingerne.
Server med det samme i dybe, opvarmede tallerkner.

Muslinger i frikasse

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top