Müslibarer med kerner, tranebær, kokos og gojibær

Man skal prøve alt én gang. Denne filosofi må være den eneste undskyldning for, at man kan finde interessante produkter som kokosolie og gojibær bagers i et af vores køkkenskabe. Jeg har en svaghed over for nye råvarer, men da først de for flere måneder siden endte på køkkenbordet, var min umiddelbare tanke, at kokosolie da mindede lidt om en blød palmin, og at gojibær mest smager af støv. Det er virkelig ikke to råvarer, der umiddelbart har en plads i køkkenet, hvis man da ellers bruger det til at lave mad i. (Tror dog godt, at kokosolie kan bruges til at kvikke en massiv egetræsbordplade op).

Nå, men samtidigt skal man jo ikke smide gode råvarer ud, og lidt googlen viste da også, at begge råvarer bliver anvendt flittigt at mennesker, der besøger sider der omhandler slankekure, helsekost og bodybuilding. (Det er så ikke mig)
Goji-bær er såkaldt “superfood” (står der virkelig mange steder, hvem mon har fundet på det ord!), og kokosolie kan holde dig slank OG bruges som myggebalsam. Smart, smart.

Der mangler lidt kreative opskrifter med goji-bær derude, mens der er mange, der har skiftet ordet “olivenolie” ud med ordet “kokosolie” i en uendelig række af opskrifter.
Her kommer hvert fald en opskrift, der på fantastisk velsmagende (og det er jo egentlig det hele handler om) vis, forener kokosolie og gojibær.

Der er nogen, der bilder sig selv ind, at müslibarer er en særlig form for sund slik. Dameblade svælger ofte i dem, mens de fortæller om, hvor dejligt et enkelt stykke mørk chokolade i ny og næ er, og hvordan du altid bør have en avocado i tasken.

Det er dog svært at se det specielt sunde, når man står og rører rundt i gryden med sukker, honning og fedt, men måske det er bare er min opskrift der fik en tand for meget?
Muslibarer er slik, men det er godt slik, og en enkelt af de her kan godt nok kvikke en sukkerkold mandag eftermiddag eftertrykkeligt op!

Der er – tror jeg – noget med, at det især er kvinder der spiser müslibarer. Mit gæt vil være, at 90 % af alle müslibarer i konsumen bliver købt af kvinder. Jeg kender hvert fald ikke mange mænd, der får julelys i øjnene over tørret frugt og nødder. Min egen inklusive!
Men skulle der være en mand eller to, der har fundet hele vejen herind ,så hør lige på mig når jeg siger, at de her müslibarer smager sindsygt godt, og der går ikke det mindste skår af din maskulinitet ved at nappe en enkelt bid. Men spis nu ikke for mange, vel?!

PS – Bagefter har jeg sjovt nok fået en pudsig glæde ved at guffe gojibær som mellemmåltid (Er det egentligt ikke også kun kvinder, der har trang til mellemmåltider?) Tja, jeg lærte jo også at spise oliven og drikke kaffe….

I denne portion er er nok til 16 store muslibarer

  • 100 gsolsikkefrø
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g usaltede peanuts
  • 25 g tørrede tranebær
  • 25 gram tørrede gojibær
  • 25 gram kokosflager
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram honning
  • 100 gram sukker
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du:
Rist nødder og kerner på en tør pande til de bliver let gyldne. Vend dem i en skål med kokos, tranebær og gojibær.
Kom honning, sukker og kokosolie i en gryde og varm det op til 140 grader.
Hæld karamellen over nødde-blandingen og fordel massen i en bradepande beklædt med bagepapir. De færdige barer må gerne være nogle cm høje, så hvis din bradepande er for stor, kan du med fordel skubbe en bog – eller noget andet firkantet – ned i den ene ende, og justere længden på dine barer på den måde.
Stil massen til afkøling. Når den er størknet kan du vende massen ud på et skærebræt og skære dine muslibarer i den ønskede størrelse.

Gem dem i en tætsluttende dåse.

Müslibarer med kerner, tranebær og gojibær

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top