Mozarelline fritte – sprøde mozerella-kugler

Hvis du er vild med mozerella, vil du være ret pjattet med de her! Okay, jeg vil godt indrømme, at det nok ikke er befordrende for den fysiske figur at spise alt for mange af de her sprøde, friterede mozerellakugler. Men hvis man nu nipper lidt forsigtigt til dem og husker at dele med andre, så skulle jeg mene, at det godt kan gå an.
De gør sig ret godt som hapser til et glas koldt-et-eller-andet i haven og er vældig fremmende for appetitten.
Du kan vist godt bruge almindelige kugle-størrelser, som du skærer ud i kvarte, men hvis du køber de billige fra supermarkedet til 5,95 er de typisk lidt for våde til, at jeg vil anbefale det. Køb en god fast mozerella eller brug – som her – de små kugler, som eks. allestedsnærværende Galbani producerer.

Mozzarelline fritte – sprøde mozerella-kugler
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15 min
Ingredients
  • 200 gram mini mozerella kugler
  • 2 spsk mel
  • 1 æg
  • 4 spsk rasp
  • Olie til stegning
Instructions
  1. Dræn mozerella-kuglerne i en sigte
  2. Vend kuglerne i mel, derefter æg og til sidst rasp.
  3. Steg kuglerne i ca 170 gram varm olie til de er gyldne.
  4. Dryp af på fedtsugende papir og drys med salt.

 

Mozzarelline fritte

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Mmm, sådan en dejlig, syndig snack kunne jeg godt bruge lige nu. Mon ikke det ville være godt med en frisk salsa til?

Top