Ligesom pizzaen har mange fætre, f.eks. pissaladiere og “etli ekmek”, har lasagnen det også. En af dem er moussakaen… ok, jeg kan ikke lige nævne andre, men de er der! Måske…

Du skal bruge:

  • 3-4 auberginer
  • 400 g. hakket lammekød
  • 1 stort løg
  • 1 dl. rødvin
  • 10 cm kanelstang
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 tsk.honning
  • En lille håndfuld frisk oregano
  • salt
  • peber
  • 150 g. pecorino
  • 50 g. fårefeta
  • 75 g. mel
  • 75 g. smør
  • 5 dl. mælk
  • 1 æg

Sådan gør du:
Skær auberginerne i 1 cm. tykke skiver. Læg skiverne i et dørslag og drys pænt med salt over og lad dem står og dryppe af i en halv time.

Hak nu løget og steg det hakkede løg i en mellemstor gryde med lidt olivenolie (meget hvis du er græker og ikke på slankekur). Tilsæt det hakkede lammekød og steg det igennem.

Når lammekødet er stegt færdig, tilsættes tomatpure, rødvin, honning, kanel, oregano og en smækfuld peber. Lad det hele simre til 15-25 min.

Når auberginerne har stået i en halv time, skylles de fri for alt salt og duppes tørre med et viskestykke, alt imens man er helt stille.

De nu tørre aubergineskiver steget let gyldne på en pande.

Lav nu din bechamelsauce. Smelt smørret i en gryde, kom melet i og bag det igennem uden det bliver brunt under konstant pisk. Tilsæt mælk i tre-fire omgange. Saucen skal være rimelig tyk. Tilsæt evt. mere mælk hvis den er alt for tyk.

Riv halvdelen (75 g.) pecorino i saucen og lad den køle let af. Smag til med salt og peber.

Når saucen er under 70 grader, tilsættes ægget saucen og der røres grundigt.

Nu skal din mousakka samles. Start med et lag aubergine, så kødsauce, et drys af den resterende pecorino og tilslut bechamelsauce (som måske skulle hedde en mornay sauce).
Forsæt indtil du enten løber tør for en af de tre bestanddele eller det hele går på i en højere enhed.

Lige inden det sidste lag bechamelsauce lægges på, smuldres der med fårefetaen.

Bag hele herligheden i ovnen i lige så lang tid det tager at se et afsnit af Top Gear ved 180 grader.

Og til slut vil jeg bare gerne sige at der bestemt ikke skal kartofler i min moussaka.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top