Blåmuslinger med karry er en af bistrokøkkenets friske alternativer til de klassiske dampede.
Er du til hverdagsluksus på lavbudget, bør du lære dig selv at spise muslinger, hvis du da ikke allerede er overbevist.
Er du hardcore skaldyrsspiser, skal du prøve at variere de klassiske moules en gang imellem. Den suppe muslingerne danner ved dampning er i sig selv pragtfuld, men det er også en skøn base, som du kan tilsmage med alt muligt. Her gør den syrlige æbleeddike sig rigtig godt med den fede fløde. Spis retten med godt brød og kold hvidvin.

  • 1 kg blåmuslinger
  • Lidt olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 syrligt æble
  • 3-4 stængler bladselleri
  • 1 tsk karry
  • En sjat æbleeddike
  • 1 glas hvidvin
  • 1 dl fløde
  • Persille

Sådan laver du muslinger med karry
Rens muslingerne og sorter dem fra, der ikke lukker.
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i olivenolien. Tilsæt finthakket æble og bladselleri og svits det med. Tilsæt karry og brænd den lidt af inden du tilsætter hvidvin og smager til med æbleeddike. Her kan du vælge at blende hele balladen med en stavblender eller lade være.
Hæld muslingerne ved og læg låg på. Damp dem i 3-5 minutter til de åbner sig. Tilsæt fløden og vend rundt. Server muslingerne med det sammen med finthakket persille og masser af sort peber.

curry_moules1

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top