Denne belgiske bistro-specialitet er en klassiker hjemme hos os, hvor vi typisk tilbereder muslingerne med brownale eller en Duvel frem for hvidvin, som vi synes giver en rundere smag, der klæder de mineralske muslinger rigtig fint. En Hancock Black kan også anbefales, hvis man er skibonit og lokalpatriotisk.

  • 1 kg muslinger
  • 1 løg
  • 33 cl. lille brown ale eller Duvel
  • 30 g. smør
  • Salt og peber
  • Evt. 1 dl. fløde
  • 3 store bagekartofler
  • Olie til fritering

Sådan gør du:
Rens dine muslinger grundigt og fjern alle der ikke lukker sig, når du giver dem et bank mod bordet.
Hak løg og sauter det i en stor gryde. Hæld øllet på. Når det koger godt op, tilsættes de rensende muslinger, og der lægges låg på.

Efter 3-4 minutter tages de af varmen. Vend rundt i muslingerne undervejs. Hæld muslingerne op i dybe tallerkner, og tilsæt evt lidt fløde til at creme suppen, inden du hælder den over muslingerne, og server.

Som bestik skulle en ske være rigeligt.

Pommes frites tilbereder du a la Heston
Alternativt kan du nøjes med at udvande dine kartoffelstave, koge dem 1 gang ved 130 grader til de bliver møre og en gang ved 190 grader til de bliver sprøde. (Men de første bliver bedst 🙂 )

Moules_fritesNY2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top