Morgenmadsboller (som næsten laver sig selv)

Der er virkelig mange gode ting at sige om Københavns yderste front – Ørestad Syd – hvor vi bor. Naturen er pæn, gaderne rene, boligerne billige(ere) og spritnye og når man kommer et par etager op og kigger til den ene side er der køer (muh…ikke biler ) og når man kigger til den anden side, kan man se rådhusklokkerne. Det er da ret blæret!
Men det har sin pris at være “settler” herude i ingenmandsland. Og afstanden til nærmeste bager er klart på minus-listen.
Derfor er denne brødopskrift blevet min faste ven. Den muliggør nemlig, at man kan servere friskbagt brød med lidt gods direkte fra ovnen – uden at skulle hverken ælte eller hæve fra morgenstunden.
Dejen laver du aftenen før på røremaskine og sætter derefter i køleskabet (eller altanen, hvis der er omkring 5-10 grader – hvilket vil sige ca 350 dage om året…)

Næste morgen starter du ikke med at gå i bad – du går lige i køkkenet først og tænder ovnen på 225 grader. Når du er i tøjet tager du dejen frem. Med en ske sætter du klatter på et stykke bagepapir og smider bollerne i ovnen. Inden du har lavet kaffe og fået sat håret, kan du hive friskbagte boller ud af ovnen.

Det ekstra fine ved denne dej er, at den kan holde det meste af en uge i køleskabet. Det betyder, at du ikke behøver bage flere boller, end  du kan spise. Sæt blot dejen tilbage i køleskabet og næste morgen kan du lave en ny portion friske boller.

Morgenmadsboller

Ingredienser

  • 750 ml koldt vand
  • 20 gr. gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk. sukker
  • 200 gram blandede kerner (solsikkefrø, sensamfrø, hørfrø, græskarkerner eller hvad du nu har)
  • 800 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Rør vand, gær, salt, sukker, kerner og mel sammen til en ret blød dej. Brug gerne røremaskine og lad deje røre i 10-15 minutter.
  • Kom folie på skålen og sæt dejen i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 225 grader.
  • Når den er varm sætter du bollerne på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer
  • Pladen sættes i ovnen med det samme i ca. 25 minutter.
  • Tag bollerne ud, når de er gyldne og sprøde - også i bunden.
http://raavarecirkus.dk/morgenmadsboller/

bruseboller2

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top