Soyamarinerede æg eller shoyu tamago, er typisk noget som bliver serveret ovenpå en dampende varm skål ramen. Har man ikke fået soyamarinerede æg før, så er det på tide at prøve – også hvis man ikke lige er i ramen-humør. De kan nemlig sagtens spises for sig selv, som en lille snack. Smagen kan bedst beskrives som en japansk – og mere raffineret- version af solæg.

Jeg bruger dem mest til ramennudler, men også bare med salt og peber. Hvis det går vildt for sig, garnerer jeg dem med frisk chili og ristede løg.

Denne version er et 100% rip-off fra Momofuku Milk Bar. Momofuku Milk Bar er en del af Momofuku restauranterne i New York, som er ejet af David Chang – USA’s svar på Claus Meyer.

Princippet med æggene, er rimeligt simpelt: Kogte æg kommes i en lage, primært bestående af soyasauce. Når æggene er spist, kan lagen snildt genbruges til en ny omgang æg.

 

Momofuku soya æg

Ingredienser

  • 6 spsk. varmt vand
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. æbleeddike eller sherry eddike
  • 2 dl. soyasauce
  • 6 æg

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne undtagen æg, i en kasserolle og kog op og køl lagen af i køleskabet
  • Kog æggene i 7 minutter
  • Kom æggene i et isbad for at stoppe kogningen
  • Når æggene er kølet af, pilles de og kommes i lagen og sættes på køl i 2 til 6 timer - sørg for at æggene er helt dækket af lagen
http://raavarecirkus.dk/momofuku-soya-aeg/

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top