Minitærter med bacon, porre og champignon

Jeg er vild med butterdej. Måske for de er den hurtige udvej til at få lækre tærter på ti minutter, men også fordi det bare er sprødt på en skøn og puffet måde som ingen anden dej kan komme efter.

Disse små tærter er fine til en frokost-buffet eller til middag med en grøn salat.

Jeg ville ønske, at jeg kunne anbefale dig, at lave din egen butterdej. Og det er da også besværet værd, hvis du kaster dig ud i det, men ærligt talt ikke et projekt nogen her i huset gider eller har tid til at kaste sig over ved spisetid en onsdag aften.
Jeg læser tit i kogebøger at du skal “købe en god butterdej”…. jeg er dog aldrig stødt på andre slags butterdej end den man kan købe i supermarkedet, og den opfører sig godt nok som en butterdej, selv om den aldrig har set en pakke smør, men derimod et hav af e-numre.

Hvis nogen kender en god alternativ butterdejs-pusher, så lad mig det endelig vide.

  • 3 små porrer
  • 4 skiver god bacon
  • 200 gram champignon
  • 3 plader butterdej
  • Æg

Sådan gør du: 
Læg butterdejspladerne til optøning.
Skær bacon i grove tern, porrer i ringe og champignon i kvarte. Sauter først bacon i lidt olivenolie til det tager farve. Kom champignon ved og brun dem. Tilsæt porrer og varm det hele godt igennem. Krydr med salt og peber.
Del butterdejspladerne i halve. Giv dem et snit langs med alle fire kanter ca. 2 cm inde. – En slags buffer-zone.
Sørg for at snittene ikke rammer hinanden i hjørnerne, så dejen stadig hænger sammen. På den måde sørger du for, at du får den lækre fluffy kant på dine tærter.
Fordel fyldet på de seks tærter, men pas på med ikke at ramme “buffer-zonen”.
Pensl kanterne med sammenpisket æg og bag tærterne ved 180 grader til dejen er sprød og gylden.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top