Mini-vandbakkelser med skinke-rygeostcreme

Virkelig gode hapsere, som kan laves i god tid og sættes på køl. De er i øvrigt en tapas-version af en gammel klassiker som var smart i 90erne: Den fyldte vandbakkelsesstang.

  • 100 gram smør
  • 2 1/2 dl vand
  • 130 gram mel
  • 4 æg
  • 1 dl flødeost
  • 1 dl rygeost
  • 1 dl cremefraiche
  • 100 gram god skinke
  • 1 bundt purløg
  • 1/2 rødløg
  • Nogle syltede drueagurker

Sådan gør du:
Start med at lave vandbakkelserne: Kom vand og smør i en gryde. Når smørret er smeltet kommer du melet i på én gang og rører rundt. Lad massen køle lidt af før du pisker æggene i et af gangen.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små klatter ud på på bagepapir. Pensl dem med pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn; 10 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne og har hævet til dobbelt størrelse. Pas på med at åbne til dem undervejs, da de ellers har en tendens til at falde sammen.
Lav imens fyldet: Bland lige dele flødeost, rygeost og cremefraiche. Tilsæt hakket purløg og finthakket rødløg. Tilsæt skinke i tern og smag til med salt og peber.
Når vandbakkelserne er kølet helt af, flækker du dem forsigtigt og fylder dem med skinke-rygeostfyldet.
Skær nogle drueagurker i skiver og sæt en skive fast med en tandstik.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top