Det her er en meget sund suppe og også cheapass-ugens svageste ret.
Den er fedtfattig, low-carb og fuld af gode grøntsager, men er ikke en hamrende interessant ret. Det er nok mere kost end mad. Det positive er, at der er kost til mere end to personer. Det kan have noget at gøre med, at det ikke er noget man tager to portioner af… En anbefaling er at spise flutes med masser af smør eller olivenolie til.
Skulle jeg vælge om, ville jeg nok have lavet et cremet sellerisuppe af fonden, og lavet en sprødt kål/kyllinge-hejs som topping. Nu er det her en uge, der står i eksperimenternes tegn, og man man ikke lave en omelet uden at knække et æg, vove noget uden at vinde eller do or do not, there is not try (Master Yoda)…

Du skal bruge:
1 kyllingeskrog
1 gulerod, i små tern
2 tomater, finthakket
100 g. knoldselleri, i små tern
1/4 savojkål, i strimler
Evt. 50 g. pasta
Salt og peber

Sådan gør du:
Start i god tid, helst dagen før, med at koge en fond på kyllingeskroget. Find en gryde frem, hvor skroget lige nøjagtigt kan ligge i og dæk det med vand. Tilsæt evt. lidt porrertoppe, hvis du er typen der gemmer dem på frys (Det er vi), 10 peberkorn og 2 laurbærblade, men det kan sagtens undværes. Ladet det simre i 4 timer. Det må ikke koge, for så får du en grumset suppe.

Sigt skroget fra og gem fonden i køleskabet i et par timer eller til dagen efter. Der danner sig et lag fedt på toppen af fonden som sagtens kan bruges som gratis fedtstof til stegning eller i andre af cheapass retterne. Skroget afkøles og plukkes for regulært kød. Alt det andet kød og skind, kan du fodre hunden eller katten med, men pas på de små ben.

Dagen der på, kommes fond, gulerod og selleri i en gryde og simre indtil grøntsagerne er næsten møre. Tilsæt så kål, hakket tomat og kyllingepluk og lad det simre i 10 minutter mere. Smag til med salt og peber.

Kommer du pasta i, koges den for sig selv, skylles godt i koldt vand og tilsættes suppen. Bliv ikke fristet til at komme ukogt pasta i din suppe, for så kommer suppen til at ligne pastakogevand og /eller opvaskevand.

Minestrone

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top