Mentaiko spaghetti – japansk-italiensk fusionsmad

Mentaiko spaghetti er noget så fantastisk som japansk-italiensk fusionsmad. Ikke noget man lige ser på ethvert gadehjørne, men efter sigende voldsomt populært på japanske spisesteder.
Mentaiko er det japanske navn for en særlig slags marineret torskerogn. Det er ikke lykkedes, at finde det på hylderne i de asiatiske supermarkeder i København, men det skal jo ikke forhindre nogen i at lave den – øjensynligt – legendariske ret Mentaiko spaghetti.
Efter at have klikket igennem de første 50 retter fra Pinterest uden af den grund at blive klogere på mentaiko-mysteriet gav vi til sidst op, og lavede vores helt egen “Mentaiko” af en frisk torskerogns-buks, lidt chili og noget citron. (Er der ingen der laver ting fra bunden længere?!)
Om resultatet er som i Tokyo, vender vi tilbage med lidt senere på året.

(Skulle der være en madkyndig japaner der nu læser med, så lad os det endelig vide, hvis du lægger inde med opskriften på den ægte hjemmelavede mentaiko.)

Og bare lige for at være helt på det rene:

  • Det er med vilje at vi bruger spaghetti og ikke nudler
  • Det er med vilje, at torskerognen ikke skal koges først
  • Det er med vilje, at vi drysser tang på toppen

Hvordan smager det så? Det smager forrygende, og hvis du er løbet tør for gode ideer til, hvad du skal stille op med alt det torskerogn du har slæbt med hjem, er denne ret et forrygende og forfriskende sted at sætte ind. Helt seriøst – prøv det!

  • En mellemstor frisk/rå torskerognsbuks
  • 1o gram smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1-2 spsk chilisauce
  • 2 spsk fløde
  • Spaghetti
  • Nori tang

Sådan gør du
Kog spaghettien al dente.
Skær et snit i torskerognsbuksen og skrab alle rognene ud med en ske.
Varm en pande op med smør og olivenolie. Kom rognene på panden og sauter, til de er tilberedte. Kom fløden på, og smag til med chili og citron samt salt.
Vend den nykogte paste i mentaiko-blandingen og server med det samme med hakket noritang på toppen.

Mentaiko spaghetti

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top