Menemen – “tyrkisk scramled æg”

“Jeg skal lave ´menemen´”, proklamerede jeg ikke uden en vis stolthed til min ualmindeligt rare, lokale, tyrkiske købmand, da jeg svingede tomater, koriander og den gode olivenolie op på disken.
Han fik øjnene helt op i panden og så ærlig talt ud som om, jeg netop havde fortalt ham, at jeg havde i sinde, at tilberede naboens uopdragne 3-årige som grydesteg.
“Nu?”, spurgte han forundret og kiggede på uret, som var tæt på at nærme sig 18.00.
“Og med det der”, spurgte han endnu mere bekymret og pegede på min sprudlende, grønne koriander.
Jeg nikkede som en glad julegris, ikke så lidt stolt af husstandens gastronomiske verdens-udsyn, men kunne hurtigt lure foruroligelsen, der stod malet i hans ansigt, mens jeg frejdigt var igang med at smadre et af de tyrkiske køkkens stoltheder med min uvidenhed.

Nå men menemen er altså en tyrkisk ret, der traditionelt spises som morgenmad. Den må endelig ikke mangle olivenolie.  Men koriander er ikke en del af pakken, må du forstå!
Det er persille derimod. Og feta. Og champignon hvis du har lyst. Men altså ikke koriander!
Men det smager vildt godt med koriander, så gør det alligevel!

Til to personer til aftensmad skal du bruge: 

  • 1 stort løg
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 stor tomat
  • 1 stærk chili, finthakket
  • 1 peberfrugt
  • 8 æg
  • Masser af sort peber
  • Evt koriander eller persille på toppen

Sådan gør du:
Hak løget fint og sauter det ved mellem varme i olivenolien. Tilsæt peberfrugt, paprika, chili og oregano og lad det simre i 5-10 minutter til det hele er mørt og sammenkogt.
Hak tomaten fint og kom den ved.
Pisk æggene sammen og kom den i gryden ved lav varme. Rær i den på samme måde, som du scrambler æg.
Når massen er ved at samle sig – men stadig er ret blød – tager du den af, og lader den samle sig på et koldt blus. På den måde bliver æggene silkebløde og ikke grynede.
Spis med frisk peber, persille – eller koriander i dette tilfælde.

Menemen

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top