Tomat, aubergine og store mængder parmesan. Det er de tre hovedingredienser i denne vegetariske, italienske ovnret. Det er faktisk lidt af en luksusret – sådan en varm, tilfredsstillende ting, man bare bliver i rigtig godt humør af at spise. Rødvin i glasset er obligatorisk. Lidt brød ved siden af vil være godt.
Retten består af stegte skiver af olivenoliestegte aubergine, der bliver lagt i lag mellem tomatsauce og ret heftige mængder parmesan. Når det hele møder hinanden i ovnen, bliver man bare glad.
Parmesanen er hele rettens sjæl. Så det betyder :
Du skal bruge parmesanost! Altså ikke alle mulige varianter af parmesanost og under ingen omstændigheder noget, der er revet på forhånd (og pakket i poser med kartoffelmel….) og smager af opkast!
Du kan evt undlade mozerellaen og bruge lidt mere parmesan på toppen, men jeg synes mozerella smelter på en anden måde som fungerer rigtig godt i samspil med den mere smagfulde parmesan.
Ingredienser
- 2 store auberginer
- Olivenolie (ret store mængder...)
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 2 dåser tomater
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 lille bundt frisk oregano
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
- 2 kugler mozerella
- 200 gram parmesan
- Et par håndfulde rasp
Sådan gør du
- Skær auberginerne i skiver og steg dem på begge sider i olivenolie til de bliver gyldne - læg dem til side.
- Hak hvidløg og løg fint og sauter dem i lidt olivenolie
- Tilsæt tomaterne og krydr med salt og peber.
- Kom hakket basilikum ved og den friske oregano
- Smag til med lidt sukker.
- Sæt til side.
- Riv parmesanen fint.
- Læg et tyndt lag tomatsauce i et ovnfast fad
- Læg derefter et lag aubergine og top med et lag revet parmesan
- Gentag lagene til det hele er brugt på.
- Afslut med et lag frisk mozerella og et par håndfulde rasp
- Bag retten i ovnen ved 200 grader til den er gennembagt og osten er smeltet.
CaMILLA KIRSTINE | 19. august 2016
|
Halløj!
Allerførst; tusinde tak for en suveræn blog fyldt med lækre opskrifter og et lay-out så lækkert jeg kan surfe rundt og genlæse igen og igen! Det er dælme godt arbejde! 🙂
Dernæst; uhmmm, hvor ser dette labert ud! Tænker jeg skal prøve det som søndags-comfortfood. Jeg har dog en del lækre øko squash liggende og tænkte på om man kan udskifte auberginerne i denne opskrift med squash?
God fredag og god weekend! Keep up the good work – jeg følger ivrigt med på sidelinjen 😉
Bedste hilsener
Camilla Kirstine
Louise Mousten Vestergaard | Author | 19. august 2016
|
Hej Camilla Kirstine
Tak for din super søde hilsen og tak fordi du læser med 🙂
Jeg tror sagtens du kan bruge squash efter samme fremgangsmetode. Det vil der helt sikkert også komme noget rigtig lækkert ud af!
Held og lykke med søndagsmiddagen.
Bedste hilsner
Louise