Ok, det her har intet med Marokko at gøre, ud over nogle saltsyltede citroner. De er så til gengæld, næsten lige så ikoniske for Marokko, som bacon er for Danmark. Med logikken om at man kan kalde alt med saltsyltede citroner a la Marokko, burde alt med bacon hedde a la Danmark. Pølser i svøb = pølser a la Danmark, pizza med bacon = pizza Danmark, Bacon Jam = Danish Jam.

Og så tilbage til de saltsyltede citroner eller l’hamd marakad, som de hedder på lokalt tungemål. I opskriften har jeg været doven og købt mine saltsyltede citroner hos min halalslagter, men de kan sagtens laves selv.

Angiveligt skal man helst bruge sorterne doqq eller boussera til hjemmelavede saltsyltede citroner, hvilket er easy at få fat i herhjemme. Det eneste man skal gøre, er et efterspørge dem nede i din lokale Netto. Gå raskt hen til den lidt sløvt udseende teenager, der er i fuld gang med at tage en selfie foran økomelet. Overbring ham dit ærinde, og så kan du bide spids på, at du har dine citroner dagen efter*.

*Sandheden er nok, at vedkommende du henvender sig til, er mere interesseret i hvilke snørrebånd Justin Bieber har hængt sig i, end at gøre sit job og imødekomme dig som kunde. Hvis du er heldig, så bliver du og dit ønske latterliggjort ude på lageret og dermed overbragt til butikschefen, (som sandsynligvis er førnævnte teenager). 

Du skal bruge:
4 marvpiber
1/4 syltet citron
1/2 skive toastbrød
Lidt smør
En lille håndfuld finthakket persille
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at trimme dine marvben, mere eller  mindre fri for kød og andet vedhæng. Jo mindre du trimmer af, desto mere rustik kommer retten til at se ud og visa versa.

Kom marvpiberne i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Imens hattes skallen af den kvarte syltede citron fint. De halve toastbrød slæres i fine og meget små tern og ristes i lidt smør på en pande.

Når marvpiberne er færdige, tages marven ud af benene, hakkes groft, landes med citronskal, persille, toastbrød og smages til med slat og peber. Herefter kommes marvblandingen tilbage i benene og serveres.

Marvpiber a la marokko

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top