Marvben er ikke mad til hunde – selv om der er rift om dem i vores husstand, der også består af en firebenet fellow.
Derimod er det en skøn delikatesse som bagt og serveret med ristet brød udgør en sand lækkerbisken, der er en skøn forret inden en let hovedret går på bordet.

Det er ikke mange år siden at marv var tæt forbundet med kogalskab, og nettet flyder da stadig over af bekymrede borgere, som snart ikke ved om de kan lave osso buko uden at risikere at få Creutzfeld-Jacob på nakken.
Igen er det en fin lejlighed til at pointere at 90ernes kogalskab næsten kun opstod i industrialiserede kvægfarme, hvor uhumske landmænd (=konventionelle) fodrede deres kvæg med benmel fra andre kreaturer. Denne kanibalistiske fodringsmetode er både usmagelig, uetisk og årsag til både sygdom og at mange i dag stadig er bange for at røre oksekød på ben.

Nå. Vær ikke bange for marvpiber. Vær kun bange for uetisk kvægopdræt og at lade dine marvben være uden opsyn – især hvis du har hund – canis lupus ved nemlig godt, hvad god mad er.

  • 2-3 marvben pr mand
  • Skallen fra 2 citroner
  • En dusk persille
  • 1 fed hvidløg

Sådan laver du marvben med gremulata.
Bag marvbenene i et ovnfast fad i ca 30 minutter ved 200 grader. I mellemtiden laver du gremulata med at rive citronskallen fint, blande det med fintrevet hvidløg og finhakket persille.
Serever marvpiberne lige fra ovnen, med masser af gremulata og ristet brød, som du smører marven ud på.

marvben med gremulata

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top