Madpandekager med løgkarse og fyld af porrer, svampe og asparges

På en tur med hunden, faldt vi over en stump natur fyldt med blomstende løgkarse – en ukrudtplante, som jo har fået en sjov popularitet i disse tider, hvor vi hylder ukrudt i madlavningen. Den er ret let at genkende på sine høje stængler – op til en meter, og den lette duft af hvidløg, der breder sig omkring den.
Løgkarse er utrolig  fin i mad, yndige blomster og smækre blade der lige pifter maden op. Og den visuelle oplevelse er halvdelen af måltidet.

Pandekager

  • 3 æg
  • 1 dl øl
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dusk løgkarse (kan udelades)
  • Salt og peber
  • Smør til at stege

Fyldet:

  • 3 små porrer
  • 500 gram blandede svampe
  • 1/2 bundt asparges
  • 2 fed hvidløg
  • en dusk dild
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • salt og peber
  • en humpel ost til gratinering

Sådan gør du: 
Lav en klassisk pandekagedej – udelad sukker og tilsæt i stedet salt. peber og finthakket løgkarse. Bag pandekagerne på en pande med smør, og sæt dem til side.

Skær porrerne i store stykker og sauter dem i olie på panden sammen med de finthakkede hvidløg. Smid de hakkede svampe på en tør pande ved høj varme, så de steger (og ikke koger!). Steg dem over nogle omgange. Smid porrerne ned til svampene og tilsæt fløden. Lad det koge godt ind. Smag til med salt, peber og eddike, og lad til sidst aspargesene komme ved til de er varme.
Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem sammen og gratiner dem med revet ost i 5 minutter ved 20 grader.

løgkarse3

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top