De små delikate madeleines er du nødt til at bage i muslingeskalle-forme – ellers ender du bare op med en sandkage. For madeleines er en af de gastronomiske opfindelser, hvor form og indhold går hånd i hånd,

Madeleines er bedst når de er nybagte, men du kan godt gemme dem i en tætsluttende kagedåse nogle dage.
Du kan finde opskriften på den klassiske variant her – denne her er sådan set bare tilsat kakao for en mørkere og varmere smag.

  • 2 æg
  • 90 g sukker
  • Skal og saft fra en øko appelsin
  • 80 g mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 80 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk bagepulver

Sådan gør du: 
Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Tilsæt de øvrige ingredienser.
Smør din form med smør og drys en lille smule sukker i bunden af hver form. Hæld dej i formene – pas på med at hælde for meget i, da de hæver en del.
Bag madeleinekagerne ved 200 grader til de er hævet op og virker let faste – ca- 10 minutter.
Her er de drysset med lidt flormelis inden servering.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top