Madeleinekager er traditionelle små franske genoise-kager fra Lorreine, som er vældig hyggelige at spise.
Madeleines er i virkeligheden mere form end smag. Bevares. Du kan da godt putte dejen i en muffinform eller andet, men en madeline er nu engang en muslingeformet kage. Så du må ud og købe dig en madelineformen for at komme helt i mål.

Der er lidt skoler inden for madeleine. Nogen tilsætter revet marcipan, hvilket bestemt ikke er en skam. Andre mandelmel, der vist også en vigtig bestandel af kagen.

Denne opskrift er med revet citronskal og vanilje.

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • Skal og saft fra en øko citron
  • 1 vaniljestang
  • 100 g mel
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 1/2 tsk bagepulver

Sådan gør du
Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Vend mel og bagepulver i. Smelt smørret og rør det i. Kom citron og vanilje ved
Smør din form med smør og drys en lille smule sukker i bunden af hver form. Hæld dej i formene – pas på med at hælde for meget i, da de hæver en del.
Bag madeleinekagerne ved 200 grader til de er lysebrune – det tager ca- 10 minutter, men hold øje med dem.

Madeleine kager

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top