Madbrød med oliven og bacon

Jeg er personligt stor tilhænger af, at brød skal være så minimalistisk som overhovedet muligt. Dvs. det skal bestå af surdej, vand, mel og lidt salt og intet andet.

Men nogle gange skal der bare lidt mere spræl på. Skal du f.eks. have noget brød til en suppe eller salat, er det meget hyggeligt, at brødet også kan noget for sig selv.

Det her madbrød er lidt af et tøm køleskabet-brød. Det består af et glemt rødløg, en rest tørsaltet bacon, bunden af et glas oliven, lidt rosmarin fra altanen, der overlevede vinteren og en humpel Gammel Knas fra Arla Unika. Brødet akkompagnerede i øvrigt en ganske udmærket ærtesuppe, men ville også gå fint til alle mulige andre purerede supper og enkle salater.
Madbrød er også en fantastisk betegnelse, der aldrig ville bestå ikke-testen, for hvad er lige et ikke-madbrød?

Madbrød med oliven og bacon

Ingredienser

  • 430 g. mel
  • 2 dl. mælk
  • 2 æg
  • 50 g. smør
  • 20 g. sukker
  • 20 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 100 g. oliven, grofthakket
  • 100 g. bacon i tern
  • 100 g. cheddarost, revet
  • 2 rødløg, hakket
  • Lidt rosmarin

Sådan gør du

  • Bland mælk, gær, et æg, halvdelen af smørret, sukker og salt sammen i en skål, indtil gæren er opløst
  • Tilsæt herefter melet og ælt dejen grundigt - gerne i en røremaskine
  • Lad dejen hæve i 90 minutter
  • Mens brødet hæver, steges bacon og rødløg på en pande i 5-7 minutter og køles af
  • Når dejen er færdighævet, kommes løg, bacon, cheddar, oliven og rosmarin i dejen og den æltes godt igennem
  • Form dejen til et brød og efterhæv den i 30 minutter
  • Pensl med det sidste æg og bag brød ved 200 grader i 25-30 minutter i en forvarmet ovn.
http://raavarecirkus.dk/madbroed-med-oliven-og-bacon/

olivenbrod2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top