Lad det være sagt med det samme. Intet af det wasabi, du køber i Danmark, er wasabi. Heller ikke selv om det kommer fra en en fin bøtte med japanske tegn. Japanerne beholder deres wasabi for sig selv, som de køber som friske rødder og river fint. Det du får herhjemme, hvad enten det er på sushirestaurant, i supermarkeders tuber eller specialbutikkers fine metalbøtter er peberrod og grøn farve. Vil du have ægte wasabi, må du smugle nogle rødder med ud af landet, eller dyrke dem i potter på altanan.
Wasabi-is er en ret fin opfindelse. Vi smagte den på et tidspunkt som softice i Hakone nationalpark, hvor de sammen med den sorte, grillede bambus-is på billedet var et tiltrængt break i varmen.
Japanernes is og desserter er ikke særlig søde, men du kan smage den til som du synes. Wasabi-is lyder måske lidt voldsomt, men faktisk fungerer det overraskende godt.

 

  • Ferieshoot!4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 3 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 3 spsk wasabipulver

Sådan gør du:
Pisk æg lyse og luftige med sukkeret.
Varm mælk og fløde op med wasabipulveret og hæld det over æggemassen. Kom det tilbage i gryden og varm op til lige under kogepunktet. Køl massen helt af inden du hælder det på en ismaskine.

Wasabi is

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top