Lun salat med karamelliserede rødløg, feta og tranebær

Denne ret labre salat er lun på grund af de varme, karamelliserede rødløg, som har hygget sig i en kasserolle med lidt god balsamico. På denne tid af året, hvor det igen er lyst ved spisetid, har man lidt lyst til at spise sig mæt i salat igen, og selv om vi stadig venter på de danske frilandsgrøntsager, kan man snildt lave en salat med lidt helt almindelig drivhus-grønt og som her med masser af tørrede bær, kerner og fed feta.
Det er en ret cool salat, som også ville gå ret godt til lammekød, men som vi egentlig bare spiste, som den er med lidt godt brød til.

  • 1 bakke salat
  • 100 gram feta (frisk)
  • Olivenolie
  • Persille
  • Citronsaft
  • 2 rødløg
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 1 lille bundt forårsløg
  • 1 lille håndfuld solsikkefrø
  • Tørrede tranebær

Sådan gør du: 
Skær rødløg i tynde både. Kom dem i en lille gryde med sukker og balsamico. Lad det sautere i et kvarters tid til væsken er kogt væk og løgene er blevet søde og karamelliserede. Tilsæt finthakkede forårsløg til løgene det sidste minuts tid.
Skær feta i tern og lad det marinere i lidt olivenolie tilsat finthakket persille og lidt citronsaft.
Rist solsikkefrø på en pande i en spsk olivenolie.
Vend salaten med løg og feta. Drys med tranebær og ristede solsikkefrø.

Lun salat med feta og karameliserede rødløg

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Top