Luksus jordbærsyltetøj med vanilje, appelsin og Cointreau

Min mor har altid fyldt fryseren med sommerens frugter og bær. På den måde er det først om voksen, at jeg rigtig er stødt på de ret upersonlige marmelader, man kan købe i supermarkederne.
Det er sjovt og nemt at lave sine egne syltetøj.
Jordbær er og bliver favoritten, og det er rigtig sjovt at twiste bærrene med forskellige smagstilsætninger. Denne her er fyldt med fed vanillje og appelsin. Der skal tilsættes noget pektin, for at den ikke bliver alt for flydende. Jeg bruger den gode gammeldags fra Tørsleff uden konserveringsmiddel.

  • 500 gram jordbær
  • 4 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • Skal fra 1 øko appelsin
  • 4 spsk Cointreau
  • 1 tsk Melatin

Sådan laver du luksus jordbærsyltetøj med vanilje, appelsin og Cointreau
Kom jordbær i en kasserolle sammen med sukker, vaniljekorn og stang og appelsinskallen. Hæld Cointreauen ved og lad det koge i ca 2-3 minutter.
Tilsæt melatin under omrøring, og lad det koge med et minuts tid.
Jeg kan godt lide at give den en hurtig tur med stavblenderen, så cirka halvdelen af jordbærrene forbliver hele.
Hæld det på skoldede glas og opbevar på køl.

 

20130315-171756.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top