Leverspid på cremet porrebund

Hvis du af og til finder vej ind på bloggen her, så har du sikkert også stødt på nogle af vores mange opskrifter med lever , og samtidige (nogen gange lange) fortællinger fra de varme lande om, hvorfor det er vigtigt, at spise indmad.
Vi er hvert fald svært glade for især lever, som ikke bare er hyper sundt, men også virkelig, virkelig velsmagende. Hvert fald, hvis du tilbereder det ordentligt og køber noget friskt. For ikke så længe siden fik vi scoret os en halv lever (3,5 kg) fra en nyslagtet højlandskalv, så lever har selvsagt stået på menuen nogle gange den sidste måneds tid, for sådan en klump bliver ikke spist op fra den ene dag til den anden.
Og hvad lærte vi så af det? Først og fremmest at frisk lever smager helt vildt meget bedre end det der har lagt i køledisken.
Vores teori er, at selv om meget kød har godt af at modne, så er det ikke tilfældet for lever. Det smager bedst, når det er friskt.
Denne ret er lavet med stykker af kalvelever sat på rosmarinkviste og stegt i lidt olivenolie, og serveret med cremede porrer smagt til med sennep og cremefraiche. Det er ret blæret hverdagsmad.

Her er til 2 personer

Du skal bruge:
4 rosmarinkviste
200 gram lever i store tern
lidt olivenolie
Salt og peber

1 stor porre
Lidt olivenolie
2 spsk sennep
2 spsk creme fraiche
Salt og peber

Sådan gør du: 
Fjern kvistene på rosmarinkvisten, men behold dusken i toppen.
Sæt stykker af lever på kvistene og krydr med salt og peber. Steg spydene på panden – eller over grill – i nogle minutter ved høj varme. De skal stadig være rosa i midten.
Skær porren i ringe og sauter på panden i lidt olivenolie til de falder sammen. Tilsæt cremefraiche og sennep og smag til med salt og peber.

Lever på rosmarinspid

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top