Less is more: camembert med trøffel

Det er snart nytårsaften, og dermed tid til at det helt store gastronomiske brød slås op. Det skal være old school ekstravagant med hummer, søtunge, foie gras (for nogen), kaviar og ikke mindst trøfler. Der bliver serveret velkomst-snacks, amuse-bouche, et par forretter af fisk, en hovedret, ost og dessert, samt lidt sødt til kaffen.

Med andre ord: Når man kommer til osten, er det ikke 17 forskellige slags og ligeså meget tilbehør, man længes efter. Oste OD er noget man forbeholder til andre særlige lejligheder, hvor det er den eneste attraktion. Nytårsaften må man ty til princippet: less is more. For selv om den store ostevogn ikke rulles ind af en tjener i kjole og hvidt, skal det stadig se ud af og være noget særligt.
For eksempel en fantastisk fusion mellem en helt og aldeles pragtfuld camembert og en lille sort trøffel.

Det er muligvis verdens letteste osteanretning. Arbejdstid til smags-ratioen er maksimal. Med et minimum af indsats er det muligt at lave noget, der kan imponere enhver og smager som englene synger, mens Afrodite kæler for din tunge. Jeg garanterer, at ingen vil brokke sig over, at Prima Donnaen mangler og at der ingen Tuc-kiks er. Det her er subtil blær af første klasse!

Den eneste ulempe, er at den tager tager mindst 7-10 dage at lave, så start i god tid. Pointen er, at ost og trøffel skal gro sammen, og i den periode, hvor trøflen ligger i camemberten, afgiver den masser af smag og aroma til osten.

Her er den serveret med små briocher (Ø 6 cm.) og økologiske små tørrede figner fra Urtekram, der i dagens anledning er forgyldte med guldstøv fra Mill & Motar.

Less is more: camembert med trøffel og brioche
Cuisine: French
Prep time:
Total time:
Ingredients
  • 1 lille frisk trøffel
  • 1 hel camembert
  • Salt og peber
  • Evt. lidt trøffelolie
Instructions
  1. Pak osten ud og gem indpakningen
  2. Flæk camemberten på langs.
  3. Drys begge indersider med lidt salt og peber
  4. Hvis du vil bruge trøffelolie, så gnid den ene inderside, men 2-3 dråber nu.
  5. Snit nogle meget fine skiver af trøflen på et trøffeljern eller en mandolin
  6. Læg trøffelskiverne på den ene inderside, men undgå at lægge skiverne helt ud til kanten.
  7. Læg osten sammen igen og prik dem 10-12 gange med en strikkepind.
  8. Pak osten ind i indpakningen igen og lad den så på køl i 7-10 dage. Placer evt. en pakke smør eller to ovenpå camemberten, så den får et let pres.
  9. Tag camemberten ud af køleskabet en times tid, før den skal spises.
  10. Hvis du går all in, så find en udstikker der er en smule mindre end osten og udstik den, så kanten bliver pæn og skarp.

troffelost2

troffelost3

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top