Lecha frita er, hvad det lyder som: stegt mælk! Det er en lille spansk dessert-klassiker, som vist ikke har fået sin internationale berømmelse på samme måde som creme catalana eller flan, men som er virkelig simpel,og ikke desto mindre ret lækker i sin egen enkelthed.
Retten består af mælk, der koger ind med sukker og majsstivelse til en tyk masse, som køler helt ned. Massen skæres ud i tern og ristes i smør og olie og drysses med kanelsukker. Ja, det smager altså meget bedre, end det måske lyder.
Retten minder i øvrigt rigtig meget om den afghanske/pakistanske dessert firni – så om det er nogle spanske kolonimagter, der i tidernes morgen slog sig ned i Tora Bora bjergene med en kande mælk og lidt majsmel, eller om “Den store kok” lod sin iderigdom drysse ned på kloden med spredt hånd skal være usagt.
Får du lyst til at stege mælk, skal du under alle omstændigheder starte lidt i god tid. Massen skal laves dagen før, så den kan nå at sætte sig. De færdige bidder skal serveres varme eller som minimum lune og drysses med kanelsukker.

Lecha frita – stegt mælk
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 3 spsk majsstivelse
  • 3 spsk hvedemel
  • 1/2 dl sukker
  • 1/4 l mælk
  • 1 kanelstang
  • 2 æg
  • 1/4 dl olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
Instructions
  1. Kom hvedemel, majsmel og sukker i en skål og tilsæt 1 dl af mælken. Pisk til der ikke er flere klumper.
  2. Kom resten af mælken op i en gryde med kanelstangen og lad det varme langsomt op til kogepunktet.
  3. Når det bobler i overfladen hælder du det over melblandingen mens du pisker.
  4. Kom det hele tilbage i gryden over lav varme og lad det simre i ca 10 minutter.
  5. Når massen er en tyk grød tager du den af varmen.
  6. Smør en lav beholder med lidt smagsneutral olie og kom mælkeblandingen i.
  7. Sæt på køl og lad den stå natten over.
  8. Næste dag skærer du kanten fri med en skarp kniv og vender din nu stive masse ud på et skærebræt
  9. Skær buddingen i tern af ca 4x 4 cm.
  10. Pisk æggene sammen og vend først ternene i mel og derefter pisket æg.
  11. Varm olivenolie og smør på på en pande og steg de æggevendte tern på begge sider til de bliver gyldne ved medium varme.
  12. Bland sukker og kanelpulver og drys de varme lecha frita med kanelsukker inden servering.

 

Lecha frita

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top