Langoustine en croûte aka Jomfruhummer i skjul

Det her er en old school se-jeg-kan-få-noget-til-at-se-mega-posh-ud-med-butterdej-ret. Generelt har jeg det med butterdej, som jeg har det med buffalo-støvler. Engang var det the shit, men forestil dig at stylte gennem herreekviperingen i Magasin iført et par sko med en sål der er ramt af elefantitis. Tiden er bare løbet fra dette fodtøj, der fik mig til at se 180 ud og tiden er løbet fra butterdejen.

Jovist, du kan finde mange opskrifter med butterdej på nærværende blog, men det tog mig også alt for lang tid at begrave fodtøjet fra helvede. Og så er der desværre bare det med butterdej, at godt nok kan du ikke servere det uden en vis ironisk distance, men uanset hvad, så smager det sgu godt.

Hvad der klæder dette (af og til) smørfyldte elskovsbarn, af en pakke smør og en bolledej rigtigt godt, er ting i creme. I nedenstående opskrift er det jomfruhummere i creme, men det kunne lige så godt være kylling, torsk eller muslinger.

Hvis du nu som mig, ikke er forfærdeligt stolt af at servere puffet dej, så bare kald retten et eller andet og slut af med en croûte. Så servere du ikke længere butterdejssnegle med blåskimmel, men roquefort en croûte. Den indbagte laks, bliver med et snuptag til saumon en croûte and so on. Jeg er ikke sikker på at du kan lave samme trick med buffalo-støvlerne…

Langoustine en croûte

Ingredienser

  • Butterdej
  • 1 æg
  • 8 jomfruhummerhaler
  • 8 champignoner i kvarte
  • 1/2 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 40 g. smør
  • 1 spsk. mel, med top
  • 1/2 tsk. hummerfond-terning
  • 1,5 dl. fløde
  • 1/2 dl. cognac
  • muskatnød
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Pocher champignon i 5 minutter og pres dem herefter let, for at frigøre noget af væsken
  • Fjern halekødet fra jomfruhummerne
  • Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme
  • Kom løg og hvidløg ved og steg til løget er klart, men ikke tager farve
  • Tilsæt herefter cognac og kog ind til det halve
  • Kom nu mel i gryden og bag det igennem i 2 minutter, under konstant omrøring
  • Fløden og hummerfond-terning skal nu i og der røres, til saucen er helt jævn
  • Smag til med muskat, salt og peber - hvis saucen er meget tyk, justeres den med fløde
  • Smør cocotterne med lidt smør
  • Kom fyldet i cocotterne
  • Kom butterdej på som låg
  • Pisk ægget sammen og pensl butterdejslåget
  • Bag cocotten i ovnen i 20 minutter
http://raavarecirkus.dk/langoustine-en-croute-aka-jomfruhummer-i-skjul/

jomfruhummer_cokotte1

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top