Mad i römertopf bliver aldrig pæn mad, men til gengæld bliver det næsten altid helt vidunderlig og smagsmættet mad.
Smid et par kødfulde lammeskanke i gryden med grøntsager og mørk øl, og du er sikret et helt fantastisk aftensmåltid.

Denne porrtion er til to personer.

Du skal bruge 

  • 2 lammeskanke
  • Olivenolie
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 løg skåret i både
  • 2 fed hvidløg- skivet
  • 1/2 liter stout
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 suppevisk af timian og laurbær
  • 200 gram champignon
  • Salt og peber

Sådan gør du: 
Brun lammeskankene på en pande i lidt olienolie. Kom dem op i römertopfen.
Brun grøntsagerne på samme pande og kom dem i römertopfen sammen med lammet.
Hæld øllet og de flåede tomater på. Krydr retten med salt og peber og smid låget på.
Sæt römertopfen i en kold ovn ved 180 grader i ca. 3 timer. Tag låget af den sidste halve time, så saucen kan reducere lidt, og tilsætter i samme omgang champignonerne, som du lige har vendt på en glohed pande inden.

Smag den evt. til med lidt æbleeddike, og server den med kartoffelmos, kogte bønner eller perlebyg.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top