Lammelever Procencale med trippelkogte kartofler a la Heston Blumenthal

Der er mange der tænker på lever med gru og mishag. Men glem din barndomsleverforskrækkelse og prøv at smag lever, der er ikke er stegt til sålelæder serveret med lidt fræk garniture. Sydeuropa har fattet hvad det går ud på, og denne opskrift er lånt fra Jens Vestergaard Jensen (Melee).
De friske og let syrlige grøntsager camouflerer den skrappeste leversmag fuldstændig, så det er med andre ord en god begynder-ret for leverspisere.
Det er et godt princip, at man skal spise hele dyret, når det nu har måtte ofre livet, og det betyder også leveren. Forholder du dig stadig tvivlende, kan du jo glæde dig over, at der trods alt er mere bøf end lever på et lam!

Her er til fire personer

  • 600 gram lammelever
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • En håndfuld hakket persille
  • 100 g cherrytomater
  • Timian
  • Lidt æbleeddike
  • Olivenolie
  • 4 bagekartofler

Sådan gør du:
Hak løg, hvidløg og svits det på panden i lidt olivenolie. Tilsæt hakkede cherrytomater (uden kerner) og æbleeddike og lad det fordampe. Smag til med salt og peber og vend persillen og timian i.

Skær leveren ud i et par cm tykkelse og steg dem på (en ny pande) hver side i 2-3 minutter. Leveren skal være rosa i midten.

Og så til kartoflerne. Opskriften på verdens bedste pommes frittes kommer fra England. De skal trippelkoges, og det bliver de først i vand, derefter i varm olie.

Heston Blumenthal leverer den perfekte opskrift på hjemmelavede pommesfrites. Hvis du ikke har et termometer er der ikke nogen vej uden om en friteuse….

Se opskriften op trippel-kogte kartofler

Lammelever provenscale

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top